Opleidingen

Een voldoende instroom van goed opgeleid personeel in de zorg is noodzakelijk om de kwantiteit en de kwaliteit van het zorgaanbod in de toekomst te garanderen. Mits de juiste opleiding kunnen vandaag maar liefst duizenden mensen bijkomend aan de slag gaan in diverse functies in de Limburgse zorgsector. Alleen al voor de geplande investeringen in de woonzorgcentra zijn 6.000 bijkomende personeelskrachten nodig. Een opleiding voor een zorgberoep biedt dus een grote kans op het vinden van een gepaste en duurzame tewerkstelling en opent bovendien diverse carrièremogelijkheden in een zorgorganisatie of in een onderneming actief in de zorgsector.

Het Limburgs secundair, hoger en volwassenenonderwijs biedt een ruime waaier aan zorgopleidingen. Bekijk hier het Limburgs aanbod.

Ook via de Vlaamse website www.ikgaervoor.be kan je aan de hand van je interesses, je favoriete werkomgeving of het niveau waarin je een zorgopleiding wil volgen op zoek gaan naar de geschikte opleiding.

De online tool "rol in de zorg" van VDAB informatie biedt informatie over de zorgberoepen zelf (zoals verpleegkundige) als over de ondersteunende beroepen uit de socialprofitsector (zoals boekhouder of ICT medewerker). Naast de evidente link naar vacatures op de VDAB-website, wordt er ook telkens een brug gelegd naar de opleidingen die toegang geven tot de sector.

In Limburg zijn er 4 Servicepunten Zorg opengegaan (in de VDAB werkwinkels in Genk, Heusden-Zolder, Hasselt en Tongeren). Geïnteresseerden kunnen er alle info vinden over job- en opleidingsmogelijkheden en loopbaankansen in de zorgsector. Deze servicepunten zorg vormen dé ontmoetingsplaats voor werkgevers en werkzoekenden.  Meer info via de VDAB website.

FE.BI lanceert portaal voor kandidaatverpleegkundigen
http://www.fe-bi.org/nl/als-verpleegkundige-aan-de-slag

Lees meer

Uitbreiding van zorgopleidingen in Limburg - Case opleiding HBO5 verpleegkunde in Noord-Limburg en Zuid-Limburg Onderwijs zorg in Limburg