Nieuws

Rss

Gelezen in Het Belang van Limburg: "Speelkoffertje brengt kinderen en bejaarden samen

Met het nieuwe project ‘Valies Futuur, gepakt door de zorg’ wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM)
voortaan de samenwerking tussen lagere scholen en de zorgsector stimuleren. Een speelkoffertje moet kinderen en bejaarden samenbrengen.

Woonzorgcentrum Ocura in Montenaken mocht het nieuwe project voorstellen omdat hier al heel wat inspanningen op dat vlak worden gedaan. Het koffertje, boordevol leuke ideeën en materiaal, wordt verspreid in de Limburgse zorgsector en lagere scholen. De kinderen van basisschool De Regent brachten alvast een bezoek aan het woonzorgcentrum.

“Het is vooral een leuke tool die de schoolbezoeken aan onder meer de woonzorgcentra moet ondersteunen. We willen dat ook kinderen een wat positiever beeld krijgen over de zorgsector en dat kan vooral spelenderwijs”, zegt Hanne Renders van de POM. Ook Ilse Liesmons, directeur van de campus in Montenaken, is enthousiast over Valies Futuur. “De jeugd en de ouderen worden met een mooi instrument samengebracht. Kinderen die op jonge leeftijd in contact met ouderen komen, hebben vaak op 18-jarige leeftijd een beter zicht om een studierichting te kiezen. Op die leeftijd kan het zijn dat ze anders nog nooit een zorgcentrum aan de binnenkant hadden gezien. De brug naar de zorgsector wordt zo al op jonge leeftijd gemaakt.”